Wanneer is microdermabrasie geschikt voor jou?

Naarmate we ouder worden verloopt de celdeling trager en neemt de elastisticiteit van onze huid af. Met een paar microdermabrasie behandelingen uitgevoerd door een huidtherapeut met behulp van een microdermabrasie apparaat, kan je huid weer naar een goede conditie gebracht worden.

De behandeling microdermabrasie is eigenlijk voor heel veel huidtypes geschikt en is niet meer weg te denken uit de salon. De huidconditie van de bovenste huidlaag (opperhuid), de aanmaak van collageen en het verminderd het effect van rimpels op het aangezicht.

Met deze techniek kan je met name heel mooi werken op grove porien, maar ook huidproblemen als:

– Acne en acne littekens – Grove en verstopte poriën – Vette of ruwe huid – Oppervlakkige pigmentvlekken – Slechte doorbloeding van de huid – Huidveroudering door zonlicht herstellen, bijvoorbeeld bij actinische keratose.

De behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het gewenste resultaat is dat er sprake is van huidverbetering, waarbij de huidstructuur verbeterd.

Hoe gaat de microdermabrasie behandeling in zijn werk?

De huid wordt vacuüm gezogen en tegelijk worden microkristallen over de huid gespoten. Doordat de dode huidcellen verwijdert zijn kunnen de werkzame stoffen van de crèmes en serums beter worden opgenomen in de huid. De behandeling zorgt voor een betere doorbloeding, de aanmaak van nieuwe cellen en dode huidcellen verwijderd het.

Doordat de doorbloeding gestimuleerd wordt kunnen nieuwe huidcellen aangemaakt worden, wat een verslapte huid doet samentrekken, fijne lijntjes doet ontstaan en de algehele huid herstelt. Een voorheen onzuivere huid krijgt hierdoor nieuw elan. En doet gladder aanvoelen. Hierdoor hoef je minder make up te gebruiken en zie je er jonger uit.

Hoe ziet de behandeling eruit?

We beginnen met het reinigen van de huid. Vervolgens wordt er een peeling aangebracht en daarna 10 minuten een warmte masker aangebracht die de bloedcirculatie stimuleert. Dan worden de microkristallen over de huid gespoten en alle dode huidcellen verwijdert. Ten slot brengen een masker van Casmara aan, wat specifiek is gekozen op jouw huidtype/ huidprobleem.

Nazorg?

Na de behandeling is je huid nog wat gevoelig en wat roder. Het is belangrijk de dagen na de behandeling de juiste producten te gebruiken zodat je huid niet geïrriteerd raakt en beter beschermd is tegen overmatige UV straling. Dat doe je door te kiezen voor een goed verzorgende SPF 30-50 dagcrème, die de nodige UV bescherming biedt. Door de versnelde celdeling kan je droge huid wat gaan schilferen. Dat herstelt na een paar dagen. Het is belangrijk 2 weken voor en na de behandeling om niet onder de zonnebank te gaan. Tot 3 dagen na de behandeling niet te veel te zweten, geen hete douches en sauna’s en probeer vies en stoffig werk te vermijden. De huid schoon houden is echt aan te raden.

Veelgestelde vragen:

Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling is niet pijnlijk. Alleen voel je wel dat er echt wat met de huid wordt gedaan. Tijdelijk na de behandeling kan je huid een beetje gevoelig zijn.

Werkt het ook op acne littekens?
De behandeling is uitermate geschikt voor het verhelpen c.q. verminderen van acne littekens. Het kan gecombineerd worden met een kuurverband en een micro needling behandeling.

Om de hoeveel weken is de behandeling? 

Optimaal resultaat behaal je in kuurverband van 3 of 6 keer. En elke week ervoor terug te komen. Behandelen om de vier weken is het beste.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Om een indicatie te geven van hoeveel behandelingen er nodig zijn om een doffe huid weer te doen stralen, nodigen we je graag uit voor een vrijblijvend consult.

Zie je direct resultaat?
Al na 1 behandeling heb je een mooie stralende glow over je gezicht. In kuurverband op littekens en grove poriën. Bij rokershuiden zie je gelijk een hele frisse huid.

Gratis huidadvies 
binnen 3 werkdagen!

  • Huidadvies met de producten die jouw huid nodig heeft.
  • Hoe je deze het beste kunt gebruiken.
  • Online huid coach voor al uw vragen.

 

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan bij ons gratis huidadvies aan. Wij sturen je binnen 3 werkdagen een gratis huidadvies opmaat op. Dus twijfel geen seconden en vul het formulier in.