Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn onregelmatige donkere vlekken op de huid die in grootte en vorm kunnen variëren .  Ook wel hyperpigmentatie genoemd. Hyperpigmentatie ontstaat bij overproductie van melanine op bepaalde plaatsen op de huid.
Er zijn veel soorten hyperpigmentatie, maar de onderstaande vormen komen tegenwoordig het meest voor:

Ouderdomsvlekken worden door blootstelling aan de zon veroorzaakt. Om deze reden komen zij hoofdzakelijk op lichaamsdelen voor die vaak worden blootgesteld. Denk daarbij aan gezicht, decolleté of handen. Het zijn meestal kleine, donkere vlekjes op de huid. En komen meer voor op middelbare leeftijd.

Zwangerschapsmasker ook wel melasma of chloasma genoemd. Deze vorm komt voor bij 90% van de zwangere vrouwen. Zwangerschap masker ontstaat door hormonale invloeden, zoals zwangerschap en anticonceptiepillen. Het veroorzaakt donkere, onregelmatige grote vlekken in het gezicht of op de armen.

Image peel

40 minuten €69

Lees meer

Micro dermabrasie

60 minuten: €69

Lees meer

Micro needling

50 minuten: €110

Lees meer

Aanbevolen producten voor de behandeling van pigmentvlekkenBekijk alle producten

Gratis huidadvies 
binnen 3 werkdagen!

  • Huidadvies met de producten die jouw huid nodig heeft.
  • Hoe je deze het beste kunt gebruiken.
  • Online huid coach voor al uw vragen.

 

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan bij ons gratis huidadvies aan. Wij sturen je binnen 3 werkdagen een gratis huidadvies opmaat op. Dus twijfel geen seconden en vul het formulier in.